Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

 

alt 

  

 

Deelstaat Hamburg


Hamburg is de op één na grootste stad in Duitsland, de belangrijkste zeehaven van de republiek en het grootste knooppunt voor de exporthandel. Opgericht ten tijde van Karel de Grote, ongeveer rond 811, was Hamburg ooit één van de grootste hanzesteden en dat is door de eeuwen heen tot op de dag van vandaag zo gebleven. Hier tref je mensen uit alle delen van de wereld. De stad aan de Elbe toont haar elegantie in de koopmanspaleizen aan de winkelboulevards en in de cultuurtempels, de internationale musicals, de exclusieve shoppingpassages en de wereldberoemde amusementswijk St. Pauli.

 

 

alt 

 

 

Hamburg is een stad en metropool in Duitsland. Het is de op één na grootste stad van het land en tevens de belangrijkste havenstad. De stad ligt aan de rivier de Elbe. De stad maakt geen deel uit van een deelstaat, maar vormt er zelf een. Binnen de officiële grenzen, die ongeveer 755 km² omsluiten, wonen 1.775.333 inwoners. In aangrenzende stedelijke gebieden wonen er nog eens 750.000. In de agglomeratie als geheel wonen, op 18.100 km², 4 miljoen mensen.

Het nationale park Hamburgisches Wattenmeer ligt direct in de Elbemonding voor Cuxhaven. Hier ligt een beschermd gebied van circa 12.000 ha. waddenlandschap, broedplaats voor grote kolonies zeevogels. Rondleidingen of koetsrondritten over de wadden zijn onvergetelijke gebeurtenissen. Met een beetje geluk kan men zelfs barnsteen vinden.

Een stad als Hamburg laat voor belangstellende bezoekers geen wensen onvervuld. Ze biedt een caleidoscoop van meer dan 50 musea, tal van theaters, concertzalen en musicals tot en met een gigantische modeltreintentoonstelling en een griezelkabinet. Prachtige gebouwen getuigen van de lange en veelbewogen geschiedenis van de hanzestad. Een havenrondvaart is eigenlijk verplicht.

Het prachtige Hamburger Rathaus overheerst met zijn indrukwekkende architectuur het centrum van de stad. Het prachtige, in zandsteen opgetrokken gebouw in neo-renaissancestijl, gebouwd in de periode 1886 -1897, is de zetel van de senaat en het parlement van de stad. Het beschikt over 647 kamers! In een volledig contrast met de hanzeatische stijl heeft het raadhuis een indrukwekkend versierde gevel die omlijst is met in totaal 20 keizerstandbeelden. Bezichtigingen zijn mogelijk.

 

altalt

Zoek uw droompand

Localization :
0 properties found

Exclusief Vastgoed Duitsland