Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

117px-mecklenburg-vorpommern

Deelstaat Mecklenburg-Vorpommern

 

Mecklenburg-Vorpommern heeft duizend gezichten. Het ene nog mooier dan het andere. Het karakter van deze deelstaat wordt bepaald door water, een lange kustlijn en weelderige landschappen in het binnenland. In de Hanzesteden en de zeebadplaatsen vindt men nog indrukwekkende getuigen van vergane glorie en vakantieresidenties van de gegoede burgerij. Maar daartussen is nog oneindig veel ruimte voor allerlei vakantieactiviteiten, zowel in de zomer als in de winter. 

mv1 

 

Mecklenburg-Vorpommern is een deelstaat in het noordoosten van Duitsland. Het  oppervlakte bedraagt 23.170 km² en het aantal inwoners 1.735.000. Daarmee behoort het tot de dunst bevolkte deelstaten van de Bondsrepubliek. De hoofdstad is Schwerin, maar de grootste stad is de havenstad Rostock. Met een wateroppervlakte van 130.000 hectare is Mecklenburg-Vorpommern de waterrijkste deelstaat van Duitsland. 1.700 Kilometer kust en 25.000 kilometer stromend water bepalen het karakter van het land. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, met uitgestrekte fiets- en wandelroutes en ontelbaar veel waterwegen en meren, die per kano-, zeil- of motorboot kunnen worden verkend. De lucht in het Oost-Duitse kustland geldt als de mooiste in heel Duitsland.

 

Het merengebied de Mecklenburgische Seenplatte is uniek. Uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, moerassen en oneindig veel meren en rivieren drukken een stempel op het landschap. Het belangrijkste meer is wel de Müritz, een van de grootste meren van Duitsland. Het grootste beschermde gebied aan de Oostzee is het "Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft". Vanaf het schiereiland Darß-Zingst tot aan de westkust van Rügen ontvouwt zich een landschap van steile kusten en duinen, landtongen en strandmeren, dat zowel voor zonliefhebbers als boswandelaars een ideale vakantiebestemming vormt.

  

mv2 alt

 

 

 

 

 

  

Zoek uw droompand

Localization :
0 properties found

Exclusief Vastgoed Duitsland