Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

Duitsland Cultuur

 

Duitsland heeft 82,5 miljoen inwoners (2005). Ongeveer 38% van de bevolking is protestants, vooral in het noorden, en 34% is rooms-katholiek, hoofdzakelijk in het zuiden en het westen. In Duitsland valt enorm veel te beleven! Ontdek de historisch interessante burchten en kastelen, fascinerende musea, adembenemende pret- en attractieparken of duik in de moderne fantasiewerelden van musicals en variétés. Voor culinaire belevenissen zorgt het voortreffelijke aanbod van de regionale en internationale keuken. Ook de populaire wijn- en bierfeesten en de Duitse kerstmarkten met hun vredige, romantische sfeer wachten op uw bezoek.

 neuschwansteinklein

Tussen Oostzee en Alpen vindt u een grote hoeveelheid aantrekkelijke musea, met veel topcollecties en diverse thema´s: techniek en natuurwetenschappen, fotografie en beeldhouwkunst, filmgeschiedenis, emigratie of het dagelijkse leven in de voormalige DDR. Extra spannend zijn de talrijke interactieve musea. Romeinse thermen, middeleeuwse kloosters, gotische kathedralen, barokke paleizen, villa´s in Jugendstil, industriële gebouwen van begin vorige eeuw en natuurlijk de Bauhaus-gebouwen, die meesterwerken uit het begin van de Moderne Periode, dit alles is een lust voor het oog. 2000 jaar Europese cultuurgeschiedenis heeft haar sporen nagelaten in Duitsland. In geen enkel ander land vindt u een hogere dichtheid aan natuur- en cultuurschatten. Maar liefst 33 van deze schatten zijn door de UNESCO uitgeroepen tot "Erfgoed van buitengewone universele waarde" voor de mensheid. 

alt

Tussen de Noordzee en de Alpen telt Duitsland meer dan 1200 brouwerijen die zo'n 5000 verschillende biersoorten produceren. Even veelzijdig als het bier is ook het eten in Duitsland: of je nu de verse vis van de traditionele Hamburgse vismarkt neemt of de aardappels - de appeltjes uit de aarde - die sinds de 18e eeuw als gekookte aardappels, in de stoofpot of als aardappelkoek op geen enkele menukaart ontbreken. Maar wat zou Duitsland zijn zonder z'n worst - die met veel mosterd als kookworst, rookworst, verse worst of braadworst op tafel komt? Bij het ontbijt of de broodmaaltijd hoort een van de 300 gezonde broodsoorten, en voor hun klein- en fijngebak zijn de Duitse bakkers al sinds lang beroemd. Tussendoor wordt steeds weer natuurlijk mineraalwater gedronken. Het borrelt hier uit 550 bronnen omhoog. De ware kenner spreekt zich echter lovend uit over de Duitse wijn, die nu eens droog is, dan weer zacht op de tong, maar steeds licht en fijnbesnaard als nergens anders op de wereld. Maar nog voordat een druppel wijn de tong streelt, geniet het oog reeds van alle kostelijkheden op tafel.

Zoek uw droompand

Locatie :
0 objecten gevonden

Exclusief Vastgoed Duitsland