Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

alt

 

Deelstaat Brandenburg

 

De deelstaat Brandenburg met zijn hoofdstad Potsdam ligt in het oosten van Duitsland rondom de bruisende metropool Berlijn. Talloze kristalheldere meren en waterwegen, weidse landschappen, groene lanen, fruitboomgaarden en ongerepte natuur met prachtig flora en fauna drukken hun stempel op dit gebied. In beschouwelijke dorpjes en cultuurplaatsen werd hier geschiedenis geschreven. De voormalige garnizoenstad Potsdam is in de laatste 300 jaar veranderd in één van de mooiste residentiesteden van Europa.

 

alt

 

 Brandenburg is een deelstaat met 2.511.525 inwoners en een oppervlakte van 29.475 km². Het is een relatief dunbevolkte deelstaat, die georiënteerd is op de stad Berlijn.  De charmante flair van de Brandenburgse hoofdstad Potsdam, komt het best tot zijn recht bij een bezoek aan de, tot de UNESCO- wereldcultuurerfenissen tellende, prachtige kastelen en parken van de eilandenstad aan de Havel. Wie geniet van het schilderachtige uitzicht op het wereldbekende kasteel Sanssouci met zijn fonteinen en wijnbergterrassen of door de laan naar het Neue Palais loopt, kan een beetje vermoeden waarom vroeger de keurvorsten, koningen en de keizers Potsdam kozen als residentie. Zij allen zijn door het park van Sanssouci gewandeld, een van de belangrijkste en grootste parken van Europa. Dit park rondom de zomerresidentie van Potsdam-Sanssouci omvat 500 hectare park en 150 gebouwen. Friedrich II van Pruisen, zijn voorgangers en zijn opvolgers bouwden in en rondom Potsdam kastelen en paleizen met prachtige landschapsparken – een compleet kunstwerk, dat zich uitstrekt van het barokke Schloss Caputh tot aan Berlin-Glienicke.

Natuur – zover het oog reikt! Ongeveer eenderde van de deelstaat Brandenburg bestaat uit grote, beschermde natuurgebieden, bijvoorbeeld het Nationaal Park Unteres Odertal, de drie biosfeerreservaten Spreewald, Schorfheide-Chorin en het rivierenlandschap Elbe-Brandenburg. Verder zijn er nog 11 natuurparken waar gasten de nagenoeg ongerepte, weidse landschappen per fiets, te voet, per boot, op de rug van een paard of per janplezier kunnen verkennen.

 

altalt

Exclusief Vastgoed Duitsland