Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

alt

 

 

Deelstaat Bremen

 

Bremen en Bremerhaven vormen samen het kleinste van de 16 deelstaten van de Bondsrepubliek Duitsland. De officiële naam is “vrije Hanzestad Bremen”. Bremen kan terugzien op een traditierijk en trots verleden dat voornamelijk werd bepaald door het streven naar politieke en economische onafhankelijkheid. Op San Marino na is Bremen de oudste, nog bestaande stadsstaat van de wereld. Het Rathaus werd door de UNESCO op de lijst van cultuurmonumenten geplaatst als "getuigenis van burgerlijke autonomie en soevereiniteit". Het gotische baksteengebouw, opgericht in de tijd van 1405-1410, heeft een Renaissancefaçade (1609-1612). De 40 meter lange Raadhuiszaal is een van de mooiste feestzalen van Duitsland en deed vroeger dienst als gerechtszaal.

 

alt 

De Vrije Hanzestad Bremen is met 404 km² en 661.716   inwoners de kleinste deelstaat van  Duitsland. De staat ligt aan de Wezer en omvat de 60 km van elkaar verwijderde steden Bremen en Bremerhaven als enclaves in  Nedersaksen.

 

Roland, een neef van Karel de Grote, waakt sinds de middeleeuwen over de marktrechtvaardigheid in het noorden. De 5,55 meter hoge stenen Roland in Bremen is in 1404 ontstaan als symboolfiguur voor de verworven vrijheden van de stad.

In het Rhododendronpark groeien op 46 hectare 500 van de wereldwijd ongeveer 1000 verschillende wilde rododendronsoorten. In dit park vindt u ook de Botanika – een unieke plantenbeleveniswereld.

Een van de best behouden gebleven landschapsparken van Duitsland is wel het Bürgerpark. Samen met het aangrenzende stadsbos beslaat het een oppervlakte van 202 hectare.

De groene zone van de stad, de Wallanlagen, zijn ontstaan nadat de stadsmuren en de verdedigingsgrachten werden verwijderd. In het begin van de 18e eeuw hebben zij hun militaire betekenis verloren en behoort het tot het wereldcultuurerfgoed.

altalt

Exclusief Vastgoed Duitsland