Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

alt 

Deelstaat Neder-Saksen

 

De deelstaat Neder-Saksen met de hoofdstad Hannover ligt in het mooie gebied tussen de Ems in het westen en de Elbe in het oosten, het zeeklimaat van de Noordzee in het noorden en de bergtoppen van de Harz in het zuiden. Als kralen aan een ketting liggen de zeven Oost-Friese eilanden in het zuiden van de Noordzee voor het vasteland. Alle eilanden, die te boek staan als erkende kuuroorden, trekken met hun onmiskenbaar eigen karakter niet alleen kuur-, maar ook vakantiegasten. 

schloss_marienburg_1_1

 

Neder-Saksen is een deelstaat in het noordwesten van Duitsland. Nedersaksen is met bijna acht miljoen inwoners op 47.600 km², de op drie na volkrijkste, en qua oppervlakte de tweede van Duitslands zestien deelstaten.

Neder-Saksen is een deelstaat vol landschappelijke contrasten, van het Waddenmeer tot aan de bergen van de Harz. Fascinerende natuurgebieden beloven wandelaars, fietsers, watersporters en vooral ook paardrijders een onvergetelijke vakantiebelevenis. Een van de grootste watergebieden ter wereld is het Niedersächsische Wattenmeer. Alleen al het Nedersaksische nationale park omvat 278.000 hectare. Het beschermt het tussen de rivieren Ems en Elbe gelegen Waddenmeer, inclusief de Oost-Friese eilanden. Zoutweiden en duinen bepalen het landschap van dit unieke natuurgebied. De Harz is het meest noordelijke Middengebergte van Duitsland. Het strekt zich niet alleen in Neder-Saksen uit ,maar ook in delen van de deelstaten Saksen-Anhalt en Thüringen. Diepe dalen, bergen met eindeloze loof- en naaldbossen, steile rotsen, glooiende heuvels, kleurrijke bergweiden en heldere meren wisselen elkaar af en bepalen het karakter van het Harzlandschap.

 

altalt

Exclusief Vastgoed Duitsland