Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

 

wapen sachsen-anhalt

Deelstaat Saksen Anhalt

Saksen-Anhalt strekt zich uit van de Altmark (ook "wieg van Pruisen" genoemd) via de Magdeburger Börde en de industriestreken rondom Halle en Bitterfeld tot aan de wijnhellingen aan de Saale en de Unstrut, het meest noordelijk gelegen wijnbouwgebied van Duitsland. Als middelpunt van de Duitse geschiedenis is deze deelstaat een ideaal vakantieoord voor cultuur- en stadstoeristen, maar ook natuurvrienden en liefhebbers van een actieve vakantie komen hier aan hun trekken. Saksen-Anhalt is een unieke mengeling van landschap, cultuur en geschiedenis. Kastelen, kerken en parken zijn voorbeelden van architectonische meesterwerken. De unieke tuinvijver van het tuinlandschap Dessau-Wörlitzer of de vakwerkstad Quedlinburg – het grootste aaneengesloten monument van Duitsland – en niet op de laatste plaats de "Meisterhäuser" in Dessau in de indrukwekkende Bauhausstijl.

  

bayreuth_eremitage_800x

  

Saksen-Anhalt, met als hoofdstad Magdeburg, is een deelstaat in het midden van Duitsland met een oppervlakte van 20.447 km² en 2.535.800 inwoners (2003).  Saksen-Anhalt met haar indrukwekkende bouwwerken en historische tonelen zijn stuk voor stuk een bezoek waard: vroege geschiedenis van de mensheid, Middeleeuwen, hervorming en verlichting, industrialisatie en "klassiek moderne tijd" - bijna nergens vindt u op zo‘n klein gebied een zo grote verscheidenheid aan getuigenissen die deze streek zo voortreffelijk geschikt maken voor een toeristische pelgrimage. De dom- en Luther-steden zijn ware schatkamers voor cultuur-, vormings- en stadstoeristen, voor een ieder die vorming en ontspanning op aangename wijze met elkaar wil verbinden. De landsmetropool Magdeburg - een groene stad met ongeveer 20 tuinen en parken heeft haar bezoekers veel te bieden: behalve het klooster "Unser Lieben Frauen" is het vooral de Magdeburger dom, het herkenningsteken van Magdeburg, die het historische panorama van de "parel van de romantiek" vormt. De Elbe en haar uitgestrekte uiterwaarden omlijsten het stadsbeeld.

Het Naturpark Harz/Sachsen-Anhalt is ca. 166.000 hectare groot en strekt zich uit over de Harz van Saksen-Anhalt en de omringende deelstaten. De reservaten Nationalpark Hochharz, meerdere beschermde natuur- en landschapsgebieden en het toekomstige biosfeerreservaat Karstlandschaft liggen in het natuurpark. Bovendien ligt een deel van het Geopark Harz-Braunschweiger-Land-Ostfalen in het natuurpark. De Elbe en de zijrivieren Saale en Mulde hebben grotendeels nog hun natuurlijke verloop en vormen het grootste, aaneengesloten hardhout-uiterwaardengebied van Midden-Europa, met tal van zeldzame en door uitsterven bedreigde diersoorten.

 

sa-2 sa-3

 

 

 

Exclusief Vastgoed Duitsland