Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

alt

  Deelstaat Berlijn

 

Iedereen kent het Brandenburger Tor met de quadriga, de triomfzuil en het kasteel van Charlottenburg. Deze bruisende metropool is niet gewoon maar een stad: "Berlijn is veel steden in één". Berlijn is een wereldstad met een veelbewogen verleden. Het Pergamon-Museum, het Alte Museum, de Nationalgalerie, het Bode-Museum en het Neue Museum zijn allemaal geclassificeerd als UNESCO-wereldcultuurerfenis. Zij zijn de culturele erfenis van de 19e eeuw – de tijd van de weetgierige burgers en van de redelijkheid. De huizen op het Museuminsel (museumeiland) aan de rivier de Spree herbergen unieke archeologische verzamelingen en kunst. Het complex van de zomerresidentie van Friedrich II van Pruissen, omvat 500 ha. parken en 150 bouwwerken. De kastelen en parken van Potsdam-Sanssouci en Berlijn werden tot Unesco-wereldcultuurerfenis verklaard. Ook het kasteel Glienicke en de Pfaueninsel (pauweneiland) behoren tot het gebied van Berlijn.

alt

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland, als stadstaat een deelstaat van dat land. Met zijn 3.442.675 inwoners en een oppervlakte van 89.185 km² is het tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste stad in de Europese Unie. De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree en wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt. 

Sommige van de 12 districten van Berlijn lijken zelf wel kleine steden. Elk district heeft een heel eigen aantrekkingskracht en een bijzondere charme. Behalve de internationale grootsteedse flair vindt u hier ook adembenemende natuur en idyllische plaatsjes. Het is juist deze mengeling die de grootste stad van Duitsland zo uniek maakt. In het centrum van Berlijn, Berlin Mitte, is de rij belangrijke bezienswaardigheden bijna eindeloos. Het Brandenburger Tor, het symbool van Berlijn, is het bekendste bouwwerk van de stad. Van daaruit loopt de prachtige boulevard “Unter den Linden” naar de kasteelbrug. Hier heeft ieder gebouw zijn eigen geschiedenis: de Humbold-universiteit, de Staatsoper, de Komische Oper, het Zeughaus, het Kroonprinsenpaleis – om alleen maar de bekendste attracties te noemen. Het grandioze ensemble van klassisistische gebouwen op het museumeiland, werd geclassificeerd als Unesco-wereldcultuurerfenis. Niet ver van de opvallende koepelbouw van de St. Hedwigs- Kathedrale bevindt zich de door Schinkel ontworpen Gendarmenmarkt, met het Schauspielhaus, de Duitse en Franse dom een van de mooiste pleinen van Europa. Tussen de districten Mitte en Tiergarten ligt de enorme Potsdammer Platz, een van de centrale punten van Berlijn.

alt alt

Exclusief Vastgoed Duitsland