Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

 

wapen van noord reinland westfalen

Deelstaat Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen met de hoofdstad Düsseldorf is in de Bondsrepubliek de deelstaat met het hoogste aantal inwoners. Het is niet alleen een belangrijk industriegebied, een groot internationaal economisch centrum en modern technologiecentrum, maar ook een cultuur- en medialand. IJzer en staal, Thyssen en Krupp – ooit werd hier de economische successtory van Duitsland geschreven en vonden hier duizenden mensen werk en welvaart. Het Roergebied, vroeger het Duitse centrum van de mijnbouwindustrie, presenteert zich vandaag als cultuurlandschap. In de omgevormde industriecomplexen hebben kunst en cultuur, recreatiesport en entertainment een nieuw thuishonk gevonden.

 

 schloss_augustusburg

 

Noord-Rijnland-Westfalen of Noordrijn-Westfalen is met 18 miljoen inwoners op 34.080 km² is de dichtstbevolkte, maar qua oppervlakte de vierde, van Duitslands zestien deelstaten. Een parel in rococostijl is het kasteel van Clemens August von Wittelsbach, keurvorst en aartsbisschop van Keulen (1700-1761). In 1725 werd met de bouw van de residentie begonnen. Het trappenhuis van Balthasar Neumann in het kasteel Augustusburg geeft een uniek ruimtegevoel. De tuinen zijn ontstaan naar Franse voorbeelden. Op een wandeling afstand van Augustusburg vandaan bevindt zich aan de rand van een klein bos het jachtslot van Clement August, Falkenlust.

Het ontwerp voor het van 1729 – 1737 gebouwde jachtslot is afkomstig van de Beierse bouwmeester François de Cuvilliés.  Een van de grootste kathedralen van Europa en herkenningsteken van Keulen is de Kölner Dom. In 1248 is men met de bouw begonnen en na onderbrekingen, die vaak eeuwen duurden, in de periode van 1842 en 1880 voltooid. Het meesterwerk van de hooggotiek is 157 meter hoog, het middenschip heeft een hoogte van 43,35 meter en het vensteroppervlakte beslaat in totaal 10.000 vierkante meter. In het koor bevindt zich de waardevolste schat, de driekoningenschrijn. De schatkamer van de dom is in een bruine kubus buiten de dom ondergebracht.

Iedereen kent Noordrijn-Westfalen vanwege zijn industriële verleden. Maar de deelstaat is ook heel rijk aan natuurlandschappen: het vlakke Munsterland, het Mittelgebirge en het Sauerland, de vulkanische Eifel en de Niederrhein, de Nederrijn. En zelfs het Roergebied doet het hart van menig natuurliefhebber sneller slaan.

altalt

Exclusief Vastgoed Duitsland