Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

wapen vam saarland

Deelstaat Saarland

In de driehoek Duitsland-Frankrijk-Luxemburg ligt de kleinste Duitse deelstaat Saarland, tegenwoordig de brug naar de Europese buren. De hoofdstad Saarbrücken, direct aan de Saar en aan de Franse grens gelegen, biedt haar bezoekers een afwisselende geschiedenis en een facettenrijk beeld. Een boeiend spel van contrasten verleent deze streek een heel eigen charme. De steden in het Saarland verspreiden een mediterrane flair. Hier verstaat men de kunst om bij events of festivals van het goede leven te genieten. Hier vindt iedere bezoeker wat zijn hart begeert, of het nu gaat om city-shopping in gerenommeerde boetiekjes of om fabrieksverkoop. Zowel onderweg als in de talrijke musea vindt men indrukwekkende sporen van de geschiedenis. Omdat het Saarland zo dicht bij Frankrijk ligt, is het eten hier een stuk bourgondischer. 

 

 alt

Het Saarland (historisch Saargebied) heeft een oppervlakte van 2.570 km² en 1,08 miljoen inwoners. Het Saarland wordt begrensd door Frankrijk in het zuiden, Groothertogdom Luxemburg in het westen en Rijnland-Palts in het noorden en oosten. De deelstaat is genoemd naar de Saar, een rivier die stroomt van het zuiden naar het noordwesten.

De meer dan 1000 jaar oude stad Saarbrücken is niet alleen hoofdstad van de deelstaat en moderne metropool, maar ook economisch en cultureel centrum van de Saarstreek. Acht kilometer van zijn weg legt de Saar af door de stad, oorspronkelijk eigenlijk twee verschillende dorpjes op de beide oevers van de rivier. Ook vandaag de dag nog is de kortste verbinding tussen Alt-Saarbrücken en St. Johann de in het midden van de 16e eeuw gebouwde "Alte Brücke". Het Kneipp-kuuroord Blieskastel heeft bezienswaardige renaissance- en barokgebouwen (oranjerie, raadhuis en kasteelkerk).

altalt

 

Exclusief Vastgoed Duitsland