Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

alt

Deelstaat Saksen

Saksen heeft vele facetten: een landschap, dat eruit ziet "als een golvende zee van aarde", grootsteedse flair en dorpsromantiek, rivierdalen en bergmassieven, weiden en bossen, kastelen en burchten, adelsresidenties en patriciërshuizen, ambacht en kunstnijverheid, muzieklandschap en uitgaanswereld, industrie-architectuur en industriecultuur. Een hoogtepunt van de natuur is wel de Sächsische Schweiz. Bijna nergens vindt u een streek, die een zo grote overvloed biedt aan bizarre natuurvormen als het Elbezandsteengebergte met zijn wildromantische rotsen voor de poorten van Dresden  en daartussen, diep in zijn dal, stroomt de Elbe.

 

saksen1

 

De Vrijstaat Saksen is een deelstaat in het oosten van Duitsland. De deelstaat heeft een oppervlakte van 18.338 km² en 4.327.000 inwoners. Saksen grenst aan Polen, Tsjechië en aan de Duitse deelstaten Beieren, Thüringen, Saksen-Anhalt en Brandenburg.

Het 18 kilometer lange dal van de Elbe loopt van kasteel Übigau in het noordwesten tot aan kasteel Pillnitz en de Elbe eilanden in het zuidoosten van de Saksische hoofdstad Dresden. Het middelpunt van het Cultuurlandschap Elbedal wordt gevormd door de beroemde, historische silhouet van de oude stadswijk van Dresden met Frauenkirche, Brühlscher Terrasse, Kunsthochschule, residentiekasteel en Semperoper. Uitgestrekte Elbe-uiterwaarden, historische dorpskernen, bezienswaardige parken, prachtige kastelen en steile wijnbergen zijn uniek.

Het met zekerheid spectaculairste landschap van Saksen is het Elbezandsteengebergte. Tafelbergen, diepe, smalle ravijnen en beboste dalen vormen een fascinerend samenspel. Het Nationalpark Sächsische Schweiz behoort tot de landschappelijke parels van Duitsland. Bizarre naaldrotsen, riffen en diepe ravijnen in een contrast met weidse hoogvlakten, grote, stille bossen en dalen met de hoogoprijzende tafelbergen. Ook grote delen van de aangrenzende "Böhmische Schweiz" zijn eveneens nationaal park.

Hoofdstad van de "Vrijstaat" is Dresden. Vanwege de gebouwen uit de renaissance- en de baroktijd en uit de 19e eeuw, maar ook vanwege de schitterende koepel van de Frauenkirche en het Elbepanorama wordt deze stad ook wel liefdevol het "Florence van de Elbe" genoemd. Met een mengeling van stedenbouwkundige aantrekkelijkheid, wereldberoemde verzamelingen en levendige tradities in muziek en beeldende kunst straalt het Dresden van vandaag een culturele flair uit. En dan hebben we nog niet eens gesproken over de landschappelijke schoonheid langs de Elbe, met prachtige kastelen en villa’s.

 

saksen3 sac-4

 

 

Exclusief Vastgoed Duitsland