Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

alt

 

 

Deelstaat Baden-Württemberg

Buitengewone historische, culturele en landschappelijke verscheidenheid vormen een contrast met ultramoderne industrie. Prachtige natuur, cultuur, traditie, bedrijvige steden, aantrekkelijke bezienswaardigheden en tal van vrijetijds- en sportmogelijkheden. Ook de hartelijke gastvrijheid van de mensen en de uitstekende gastronomie maken een verblijf in Baden-Württemberg tot een onvergetelijke belevenis.

Eén van de bekendste en meest bezochte gebieden is het Schwarzwald. Pisten met poedersneeuw in de winter, bloeiende fruitbomen in de lente, verfrissend koele meren in de zomerhitte en prachtige kleuren in de herfst. Het Schwarzwald herbergt een aantal steden en bezienswaardigheden van wereldformaat. Waaronder het  Unesco Wereldmonument Kloster Maulbronn, de beroemde kuurparken en het casino van Baden-Baden en de levendige universiteitssteden zoals Tübingen en Freiburg. In dit gebied, waar zich de meeste wellnesshotels, geneeskrachtige baden en kuuroorden bevinden, kan men het hele jaar terecht. In het Schwarzwald ligt ook het Europa Park(Duitslands grootste recreatiepark).

 

alt

  

Naast de afwisselende rivierdalen van Rijn, Donau en Neckar schittert voor het panorama van de alpenketen een van Duitslands grootste meren – de Bodensee. Het bloemeneiland Mainau, het Unesco Wereldcultuurmonument, het eiland Reichenau, Konstanz, zeppelins en paalwoningen zijn enkele van de bekende highlights. Maar dat is nog lang niet alles. Steeds meer mensen komen hierheen voor sport en fitness of om te genieten van de idyllische plaatsen aan de Bodensee.

Baden-Württemberg, met hoofdstad Stuttgart, is een deelstaat in het zuidwesten van Duitsland. De deelstaat heeft een oppervlakte van 35.750 km² en 10.692.000 inwoners. Baden-Württemberg grenst aan Zwitserland in het zuiden, Frankrijk in het westen en aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts, Hessen en Beieren.

Baden-Württemberg is in 1952 ontstaan door de samenvoeging van de drie deelstaten Baden, Württemberg-Baden en Württemberg-Hohenzollern. Baden-Württemberg is onderverdeeld in vier bestuurlijke regio’s die samen weer onderverdeeld zijn in 35 districten en negen stadsdistricten.

 

alt  alt

Exclusief Vastgoed Duitsland