Exclusief Vastgoed Duitsland

Exclusief Vastgoed Duitsland

wapen van bayern      

Deelstaat Beieren

In het zuiden van Duitsland presenteert zich de vrijstaat Beieren in een fantastische landschappelijke schoonheid. Een intacte natuur, gezonde lucht, culturele rijkdom en de spreekwoordelijk gezellige Beierse manier van leven zijn karakteristiek. De vele glasheldere meren, de nationale parken en de talrijke natuur- en landschapreservaten zijn een paradijs voor rustzoekenden en recreatiesporters. Naast de Beierse metropolen bieden de middeleeuwse burchten en stadjes, prachtige kastelen en barokke kerken de perfecte coulisse voor zowel klederdrachtfeesten als operafestivals. Hier gaan traditie en moderne tijd harmonisch hand in hand.

 

alt 

 

De deelstaat Beieren, met de hoofdstad München, grenst aan de landen Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland met het Bodenmeer en heeft een oppervlakte van 70.551 km² en 12.510.330 inwoners.

De "Beierse Zee" , de Chiemsee, is met zijn 80 km² oppervlakte het grootste meer van Beieren. Het meer, voor het panorama van de Chiemgauer Alpen, is niet alleen een uitstekend zeil- en surfgebied, maar ook populair bij badgasten. Op de eilanden in de Chiemsee vindt u één van de kastelen die de sprookjeskoning Ludwig II heeft gebouwd en ook een 1200 jaar oud benedictijnenklooster.

Het Bayerische Wald is het oudste Duitse natuurreservaat. In het oorspronkelijke landschap van het Middengebergte, dat voor 95% bedekt is met bossen, mag de natuur zich vrij ontplooien. Bezoekers zijn hier van harte welkom om de boeiende processen bij het ontstaan van een nieuwe woudwildernis van dichtbij te beleven. Een netwerk van goedgemarkeerde wandelwegen, fietspaden en skimogelijkheden maakt de karakteristieke schoonheid van de natuur van het reservaat toegankelijk voor gasten, zowel in de zomer als in de winter.

Het mooiste en meest buitengewone kasteel in barokstijl is de Würzburger Residenz van Balthasar Neumann (1687-1753). Het interieur en de schitterende tuinen vormen een perfect ensemble. Het enorme fresco van de Venetiaan Giambattista Tiepolo boven het prachtige trappenhuis is 677 m² groot, het grootste fresco ter wereld.

  

 altalt

 

Exclusief Vastgoed Duitsland